În căutarea zâmbetului perfect

În căutarea zâmbetului perfect

Tot ce trebuie să știi despre zâmbetul perfect

Trăim într-o lume asaltată de imaginea tinereții și frumuseții perpetue și căutam tot timpul informațiile și pârghiile necesare pentru a obține imaginea perfectă. Zâmbetul stă la baza conceptului de imagine perfectă, fiind una dintre cele mai remarcate trăsături faciale. Cercetătorii susțin că zâmbetul este singura expresie facială care poate fi observată de la o distanță de 90 de metri.

Prin definiția zâmbetului perfect înțelegem suma bunăstării fizice, psihice și sufletești. Prin simplul gest de a zâmbi nu facem altceva decât să exprimăm o gamă foarte largă de stări ce pornesc de la bucurie, plăcere, satisfacție și se termină cu jenă și cinism.

Ce se întâmplă când zâmbim ?

Un număr de 17 perechi de mușchi ai mimicii faciale se contractă și rezultă modificarea fizionomiei întregii fețe. Zâmbetul nu durează mult, este simetric iar în timpul producerii lui colțurile gurii sunt tracționate spre în sus moment în care în prim plan apar arcadele dentare. Ochii capătă o formă de semilună rezultând la nivelul colțurilor externe ale acestora, încrețirea pielii. Pentru un suflet fericit nu vă feriți de ridurile provocate de excesul de zâmbete!

Imagine cu femeie cu un zâmbet perfect
Un zâmbet perfect

Când experimentăm momente de bucurie, de încântare și orice altă formă de emoție pozitivă, ne manifestăm prin râs. În timpul declanșării unei astfel de emoții, finalizată cu un zâmbet, creierul primește prin intermediul neurotransmițătorilor precum serotonina, dopamina şi endorfinele senzații de bine iar mesajele de plăcere sunt transmise mai departe către întregul nostru organism. Specialiștii în dezvoltare personală ne sfătuiesc să exersăm zâmbetul în oglindă în cazul în care viața nu ne-a dat până acum suficiente motive să zâmbim pentru că din fericire creierul nu va distinge cele doua situații iar motivele de bucurie nu vor întârzia să apară.

Zâmbetul perfect este echivalentul stării complete de sănătate.

Sănătatea organismului nostru și funcționarea lui în parametri optimi sunt oglindite la nivelul feței, esențiale fiind culoarea tegumentelor și în special tegumentul și mucoasa de la nivelul gurii. Culoarea buzelor, gradul de hidratare al acestora, culoarea roz și aspectul de coajă de portocală al gingiilor care înconjoară niște dinți sănătoși , lipsiți de carii dentare, ce beneficiază de un aparat de susținere parodontal sănătos și nu în ultimul rând o respirație proaspătă, reprezintă buna funcționare a unor aparate și sisteme ca cel digestiv, osteo-musculo-articular, nervos, endocrin, respirator și vasculo-circulator sănătoase.

 Dr. Simona Enache

Dr. Simona Enache

Zâmbetul se traduce prin succes și încredere în sine.

Postura corpului, mișcările, vocea și zâmbetul spun aproape totul despre un individ. Cel ce zâmbește des este considerat de cei din jurul său ca fiind prietenos, politicos, sociabil, amabil, cinstit, atrăgător, fericit, de succes. Acest tip de oameni se vor bucura întotdeauna de succes și vor fi aceia ce vor ști în orice moment cum sa gestioneze relațiile interumane.

Zâmbetul un dar neprețuit !

E singurul dar pe care-l putem oferi necondiționat celor din jurul nostru care ni se întoarce înzecit. El are deosebita calitate de a înfrumuseța nu numai chipul ci și sufletele celor ce dăruiesc dar și celor ce primesc deopotrivă. Zâmbetul este cel mai bun și mai de preț accesoriu pe care-l putem „purta” oriunde și oricând , asortându-se perfect la orice ținuta și fiind mereu în pas cu moda. Putem abuza cu încredere de el pentru că nu face altceva decât să ne ajute să avem suflete și chipuri frumoase, blânde, strălucitoare, sensibile. În concluzie să nu ezităm să îi zâmbim chiar și unui străin cu chipul trist pentru că unui  zâmbet i se va răspunde întotdeauna cu un zâmbet. Zâmbetul este iubire şi stare de bine. Să nu uităm să-l răspândim!
Ca medic dentist recomand cu căldură să vă vizitați de cel puțin două ori pe an medicul stomatolog deoarece ca şi „arhitect de zâmbete” e singurul avizat să vă ajute să fiți fericiții posesori ai zâmbetului perfect.
Nu uitați, ” zâmbetul se petrece într-o secundă dar amintirea lui poate dura o viață ! ” – Bertrand Russel

Cu drag,

Simona Enache

One thought on “În căutarea zâmbetului perfect

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.