Rujul roşu şi diamantele , prietenele cele mai bune ale femeilor

Rujul roşu şi diamantele , prietenele cele mai bune ale femeilor

Istoria a demonstrat-o, rujul roșu și diamantele au fost, sunt și vor fi prietenele cele mai bune ale femeilor.

Diamantele + Zâmbetul perfect + Rujul roșu = Endlesslove

 

De la Marylin Monroe, Elizabeth Taylor și până la Rihanna dragostea dintre femei și diamante rezistă. Însa nu e singura. La fel de rezistentă e și dragostea dintre femei și rujul roșu, iar liantul dintre cele două mari iubiri ale femeilor fiind nimeni altul decât zâmbetul perfect.

Zâmbetul strălucitor al femeii fericite accesorizat cu un ruj roșu și sclipirea de neegalat a diamantelor este imaginea ce de-a lungul vremii a făcut istorie.

 

 

Şi care dintre noi doamnelor și domnișoarelor nu și-ar dori să “scrie” o pagină a istoriei?
Totul începe însă de la o dantură sănătoasă , primul colier de diamante primit în dar de la mama natură.

 

Ce au în comun diamantele și dinții?

Denumirea de organ adamantin este atribuită grupului de celule ce aparține dintelui și sunt responsabile cu formarea smalțului dentar. Adamantin provine din latinescul Adamas care înseamnă Diamant, iar ca și adjectiv se traduce prin invincibil. Așadar, nu-i de mirare că unui zâmbet sănătos i se atribuie metaforic strălucirea ca de diamant, iar posesoarea este văzută ca find o persoană de succes. Dacă la toate acestea adăugam și efectul spectaculos al rujului roșu putem vorbi într-adevăr despre o persoană de neînvins.

 

Rujul roșu – Amplifică încrederea de sine

Rujul roșu, produsul de înfrumusețare ce este o stare de spirit în aceeași măsură în care e și un produs de make-up. Acel elixir complex al frumuseții care are puterea de a o transforma cât ai clipi pe Cenușăreasă în Regina balului. Kate Nightingale, psiholog de stil în cadrul colegiului de Fashion din Londra, afirmă că rujul roșu stimulează încrederea deoarece culoarea roșie este asociată cu încredere, senzualitate și putere, iar purtarea rujului roșu ne poate induce aceleași sentimente.

 

Rujul rosu - The Red Lipstick
Rujul rosu – The Red Lipstick

 

 

Un ruj roșu aplicat pe buze este într-adevăr sexy și poate avea succes atunci când e purtat de către o femeie de afaceri într-o sală de consiliu în aceeași măsură ca atunci când e purtat în dormitor. Rujul roșu ne ajută să emanăm încredere și putere. Vorbește despre sentimentul de încredere în sine, în forțele proprii. Este un instrument de mare ajutor în sala de consiliu sau în situațiile în care susținem conferințe pentru că ne transformă gura în punctul de focalizare al auditoriului. Rujul roșu funcționează cu adevărat atunci când vrei să fii ascultată. E drept că în mare măsură privirile atrase sunt cele ale sexului opus.

Cercetătorii de la Universitatea din Manchester au descoperit în urma unui studiu că bărbații privesc gura unei femei timp de 7,3 secunde când aceasta poartă ruj roșu, 6,7 secunde când este vorba despre un ruj în nuanțe de roz și numai 2,2 secunde în cazul celor ce nu poartă ruj.

 

Poppy King , creatoarea brandului “Lipstick Queen” spune:

„Pentru mine nimic nu e mai glamuros sau mai incitant ca un ruj roșu. Nu numai că îmi luminează chipul, îmi sporește încrederea în mine, făcându-mă să simt că pot conduce lumea!”

 

Femeie cu zambet fericit cu aparat dentar si ruj rosu
Femeie cu zâmbet fericit cu aparat dentar si ruj rosu

 

Atunci noi, purtătoarele de aparat dentar, de ce am rămâne la categoria “Betty cea urâtă” ???

O femeie de 30- 40 de ani poate purta cu aceeași naturalețe și încredere aparat dentar ca și o liceană. La această vârstă numai avem nevoie să demonstrăm nimic nimănui. E momentul să ne concentrăm atenția asupra propriei persoane, a stării noastre de bine fizic și psihic. Decizia de a purta aparat dentar după 30 de ani nu arată altceva decât curajul de a parcurge drumul spre ceea ce însemnă în totalitatea sa zâmbetul perfect.

 

Cel mai de încredere camarad în drumul nostru spre succes e “the red lipstick”.

În timpul celui de-al doilea război mondial, Elizabeth Arden a creat rujul roșu pentru femeile înrolate în armata americană pentru a le face să se simtă încrezătoare și puternice. În acele vremuri grele rujul era un simbol al puterii și al rezistenței în fața depresiei și al războiului. Dacă rujul roșu a rezistat pe buzele femeilor ce au întâmpinat vremuri cu adevarat grele, de ce n-ar rezista și pe buzele nostre în timpul tratamentului ortodontic?? Denotă încă o declarație de încredere, e un alt mod de a spune “îmi pasă cum arăt”.

 

Stiletto vs. UGG
Stiletto vs. UGG

 

Stiletto vs. UGG

Un zâmbet cu bracketi și buze roșii sunt un “statement”/ o confirmare, asemenea pantofilor cu toc, a unei poșete Hermes sau a unei bijuterii valoroase. Rujul roșu este echivalentul pantofului Stiletto în lumea make-up-ului, dar din păcate multe femei aleg să poarte în timpul tratamentului ortodontic banalul balsam de buze, echivalentul UGG-urilor.

Ca medic dentist, purtătoare de aparat dentar și nu în ultimul rând femeie de 30+,  cred cu tărie în puterea rujului roșu, a zâmbetului și a pantofilor Stiletto în drumul spre sănătate și succes.

 

 

Cu drag,

Simona Enache.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.