Smoothie verde cu morcov si spanac

Smoothie verde cu morcov si spanac

Cum să prepari un delicios smoothie verde cu morcov si Spanac

Ingrediente pentru un savuros smoothie verde cu morcov si spanac
Ingrediente pentru un savuros smoothie verde cu morcov si spanac

Ingrediente:

2 morcovi

1 mar

2 nectarine de mărime medie

2 mâini de baby spanac

1 pahar cu apă

3 cuburi de gheată

 

De ce am ales să vă prezint această variantă de smoothie pentru micul dejun?

 

Motivul este cât se poate de simplu. Un astfel de smoothie servit la micul dejun asigură resursele zilnice de vitamina A necesare organismului în general, dar cu precădere pe perioada tratamentului ortodontic. La începutul tratamentului datorită bracketilor ne confruntăm adesea cu răni ale mucoasei orale, astfel că o doză sporită de Vitamina A menită să susțină organismul in procesul său de refacere a țesuturilor mucoase este binevenită.

 

Care este rolul Vitaminei A in organism si mai precis la nivelul cavității orale?

 

Beneficiile vitaminei A in organism sunt multiple, dar referindu-ne strict la nivelul cavității bucale principalul ei rol este acela de a menține integritatea mucoaselor si de a stimula activitatea sistemului imunitar. In același timp susține formarea de celule noi și funcționarea lor in parametrii optimi. Un smoothie cu morcov și spanac poate contribui considerabil la creșterea resurselor de vitamina A din organism în vederea susținerii capacității de refacere al acestuia.

In plus frunzele de spanac conțin în cantitate însemnată clorofila, acid folic, vitamina B1, B2, B6, B9, Vitamina C, E, K, și fier, magneziu, calciu și proteine. Din grupul vitaminelor B, vitamina B2 de exemplu are rolul de a tine la distanta afecțiuni precum stomatita (inflamația mucoasei cavitații bucale), cheilita (inflamație a mucoasei buzelor) sau glosita (inflamația limbii). Cât despre Magneziu, acesta este indispensabil proceselor de absorbție a calciului și vitaminei C în organism, necesare în menținerea sănătății oaselor, a dinților și gingiilor.

 

Morcovul și rolul lui în prevenția cariei dentare.

 

Morcovul și rolul lui în prevenția cariei dentare
Morcovul și rolul lui în prevenția cariei dentare

 

In cursul tratamentului ortodontic suntem privați de plăcerea de a ronțăi un morcov și implicit de toate beneficiile, vis-a-vis de îndepărtarea plăcii bacteriene, care veneau la pachet . Insă prin consumul morcovilor sub formă de smoothie ne putem bucura încă de rolul sau în prevenirea îmbolnăvirii cu carie dentară. Bacteriile responsabile cu formarea cariei dentare sunt anihilate de mineralele prezente în morcov protejându-ne astfel dintâi de carii.

Poftă bună!

 

Cu drag,

Simona Enache

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *